hallli halllooo
weiss wer wie man potatodogs selber macht? hab im inet leider ein rezept gefunden!!
spatz hat geschrieben:weiss wer wie man potatodogs selber macht? hab im inet leider ein rezept gefunden!!
Hühnerbrüste im Erdäpfelmantel
Zutaten für 4 Portionen: 2 ganze Hühnerbrüste, ca. 1/2 kg mehlige Erdäpfel, 1 Ei, 1 EL Stärke, 1 kleine Zwiebel, Salz, Pfeffer, Muskat, Majoran, Thymian oder Salbei; Öl.
Zubereitung:
1. Die HĂĽhnerbrĂĽste putzen, waschen, trockentupfen (ev. vorhandene Haut abziehen) und in schwach handtellergroĂźe StĂĽcke schneiden.
2. Die Zwiebel fein schneiden und hellgelb dünsten. Kräuter hacken.
3. Die Erdäpfel schälen, waschen, reiben. Zwiebel, Ei, Stärke und gehackte Kräuter daruntermischen, würzen.
4. Fleisch salzen und pfeffern. Mit der Erdäpfelmasse umhüllen und in mittelheißem Öl (am besten in einer Gußeisenpfanne) goldgelb backen.
5. Die restliche Erdäpfelmasse als kleine Puffer als Beilage backen.
Tips:
Die fertig gebackenen Hühnerbrüste und Erdäpfelpuffer im lauwarmen Rohr warmhalten, aber nicht zu lange, sonst werden die Erdäpfel weich statt knusprig.
Lisl Wagner-Bacher gibt in ihrem Kochbuch ein ganz ähnliches Rezept für Taubenkeulen an.
10 hot dogs
10 hot dog buns
1 Tbsp flour
1 egg, beaten
2 cups mashed potatoes, cold
1/4 cup grated cheddar cheese
1/4 cup onion, minced
DIRECTIONS: Preheat oven to 450 F (232.22 C). Blend flour, egg, mashed potatoes, onion mixing well. Split the dogs lengthwise (about 3/4 ways through) to form a pocket & place dogs on a baking dish. Cook about 10 minutes or until potato starts to brown. Meanwhile toast the buns. Serve dogs on the buns with choice of mustard or Ketchup.
Mashed Potato Dogs
NGREDIENTS:
* Mashed Potatoes
* Hot Dogs
* Squeeze Cheese
* Paprika
PREPARATION:
Split hot dogs the long way, not all the way thru. Lay them out flat side up on cookie sheet. Put some squeeze cheese down the center. Put two scoops of mashed potatoes on the hot dogs and top with more squeeze cheese and paprika. Bake at 350 for 15 mins.
Potato Dogs Recipe
Ingredients:
1 pack hot dogs
5 cups instant potatoes
5 cups water
6 slices cheddar cheese
paprika
butter
Preheat the oven to 350F.
Boil water, then put hot dogs in the water till they split. Then make instant mash potatoes with the hot dog water. Then cut the dogs in half so they lay flat. Then put cheese on top of the dogs with potatoes on top of that. With a dap of butter on the potatoes put a pinch of paprika on that. Put the dogs in the over on a 9x13 cookie sheet and cook for 30-45 minutes till dogs are brown or the butter melts with the paprika.
This recipe from CDKitchen for Potato Dogs serves/makes 6
Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 6 Gäste